Lopend Vuur: Gooi de winkels maar weer open

Winkelen in de Herestraat
Winkelen in de Herestraat © RTV Noord
Op verschillende plekken in het land gooien winkels de komende dagen de deuren open om druk uit te oefenen op Den Haag. Morgen maakt het nieuwe kabinet bekend of de huidige lockdown wordt verlengd, of dat er wordt versoepeld.
De ondernemers krijgen bijval van onder andere de Groningse burgemeester Koen Schuiling, maar ook van vele andere bestuurders en politieke partijen in het land. Die vinden het begrijpelijk dat voor ondernemers het perspectief ontbreekt. Er gaan dan ook steeds meer geluiden op om de lockdown te stoppen. Het draagvlak onder de bevolking brokkelt heel snel af.
‘De lockdown is niet effectief meer’, aldus Schuiling. Toch stijgt het aantal nieuwe coronabesmettingen razendsnel en kleurt Nederland donkerrood op de Europese coronakaart. Het nieuwe kabinet kan die cijfers niet negeren, zou je zeggen. Of weegt de morrende samenleving zwaarder bij de te maken afweging?
Als je de stelling hierboven niet ziet, kun je hier stemmen.

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Groningen

'Groningen doet er niet meer toe in Nederland' was woensdag ons Lopend Vuur. Van de 10.116 stemmers was 9 2procent het daarmee eens, 8 procent oneens.