FC Groningen huurt Melayro Bogarde voor de rest van het seizoen (update)

Bogarde in het shirt van Hoffenheim
Bogarde in het shirt van Hoffenheim © ANP
FC Groningen huurt Melayro Bogarde voor de rest van het seizoen van het Duitse Hoffenheim uit de Bundesliga. Het neefje van Winston Bogarde kan op het middenveld op meerdere posities uit de voeten.
De 19-jarige middenvelder is de eerste versterking voor het team van trainer Danny Buijs deze transferperiode. In 2018 maakte Bogarde de overstap van Feyenoord naar het Duitse Hoffenheim. Hij kwam in Duitsland de afgelopen twee jaar tot elf wedstrijden, maar dit seizoen werd er nog geen beroep op hem gedaan.

Centraal of rechts

De Rotterdammer wordt voor de rest van het seizoen door FC Groningen gehuurd.
Bij FC Groningen wordt Bogarde voornamelijk gezien als een extra optie op het middenveld, waar nog altijd een vacature was na het vertrek van Azor Matusiwa. Hij kan ook als centrale verdediger of als rechtsback in actie komen.
Zijn multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven
Mark-Jan Fledderus - technisch directeur FC Groningen
'Melayro is een atletische verdedigende middenvelder, die eventueel ook als centrale verdediger of rechtsback uit de voeten kan. Die multifunctionaliteit gaat ons in de selectie meer mogelijkheden geven op posities waar we nog niet optimaal bezet waren', zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

'Zoveel mogelijk minuten maken'

'Ik wil bij Groningen zoveel mogelijk minuten maken en me ontwikkelen', aldus Bogarde, die met rugnummer 18 gaat spelen.
Fledderus hoopte Bogarde voor anderhalf jaar te kunnen huren van Hoffenheim, maar dat lukte niet. 'In eerste instantie is dit dus voor een half jaar. In april of mei gaan we evalueren en praten over een eventuele langere huur.'

Nog meer spelers gezocht

Afgelopen zomer verlengde Bogarde zijn contract bij de Duitse topclub tot de zomer van 2024, terwijl meerdere clubs hun interesse toonden, aangezien zijn contract anders komende zomer was afgelopen.
FC Groningen verhuurde Patrick Joosten onlangs aan Cambuur en is nog altijd op zoek naar verdedigende versterking.
Dit bericht is aangevuld met reacties van Melayro Bogarde en Mark-Jan Fledderus