Gemeente Groningen ondersteunt oproep tot schrappen extra bezuinigingen jeugdzorg

Het stadhuis van Groningen
Het stadhuis van Groningen © RTV Noord
De gemeente Groningen onderschrijft de oproep van het G40-stedennetwerk om extra bezuiniging van vijfhonderd miljoen euro op de jeugdzorg van tafel te vegen.
De G40 is een belangenvereniging van veertig grote en middelgrote steden in Nederland, Groningen is de enige stad in onze provincie die bij de G40 is aangesloten.
De gemeenten zien de vijfhonderd miljoen euro extra bezuinigingen op jeugdzorg uit het nieuwe coalitieakkoord als een klap in het gezicht. Groningen ondersteunt de oproep om de bezuinigingen van tafel te vegen, omdat het de gemeente Groningen hard raakt. Groningen is een gemeente waar één op de zes kinderen in armoede opgroeit.

Stoppen met Hervormingsagenda

De gemeenten hebben nu aangegeven te stoppen met de Hervormingsagenda Jeugd. De Hervormingsagenda Jeugd is een gevolg van de de uitspraak van de Arbitragecommissie (commissie van Wijzen). Dankzij een oordeel van de commissie gaat er de komende jaren landelijk zo’n anderhalf miljard euro extra richting jeugdzorg. Maar met de extra bezuiniging van vijfhonderd miljoen lijkt het kabinet zich niet te houden aan de uitspraak van de commissie.
De G40 roepen daarom op om de uitspraak van de commissie wel te respecteren en om zo mee te werken aan betere jeugdhulp.