RTV Noord is zaterdagavond live bij fakkelprotest in Stad

Het motto van de fakkelactie is 'Respect voor Groningen'
Het motto van de fakkelactie is 'Respect voor Groningen' © Jeroen Berkenbosch / RTV Noord
De fakkelactie op de Vismarkt in Groningen is zaterdagavond live te volgen via RTV Noord. De uitzending op TV begint om 19.30 uur.
Ook via onze app en website kun je digitaal bij de actie aanwezig zijn. Via Facebook kun je vanaf 19.30 uur de hele actie meebeleven.

Respect voor Groningen

De fakkelactie, die zaterdagavond om 20.00 uur op de Vismarkt begint, is een initiatief van de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, oud-nachtburgemeester Chris Garrit en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman. Het motto van de actie is ‘Respect voor Groningen’. De organisatoren willen ‘een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan’.

TV Noord

In onze live tv-uitzending ‘loop je mee’ met onze verslaggevers die bij het protest zijn. In de studio zit Marcel Nieuwenweg met als gast Hanneke Muthert, hoogleraar geestelijke verzorging in het aardbevingsgebied. Ook sociaal ondernemer Drewes Wildeman, regelmatig tafelheer bij Noord Vandaag, schuift aan. Erik Hogeboom praat ons bij over de reacties die via de sociale media binnenkomen.

Online en social media

Op onze online en social kanalen is de protestactie te volgen via een livestream en een liveblog.

Niet het eerste fakkelprotest

Het is niet de eerste keer dat wij Groningers een fakkelprotest houden tegen de gaswinning en alle gevolgen daarvan. In januari 2018 liepen meer dan twaalfduizend mensen in optocht met fakkels door Stad. Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging zei toen dat hij hoopte dat dat ook de laatste keer was. Die hoop is dus niet bewaarheid.