UMCG deelt 'lieve briefjes' uit: 'Het zit hem in de kleine dingen'

Marijke Hanania (l) en Annelies Pieterse met een aantal 'lieve briefjes'
Marijke Hanania (l) en Annelies Pieterse met een aantal 'lieve briefjes' © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Een lief briefje om te versturen naar iemand die het verdiend heeft. Bij de ingang van het UMCG zijn vrijdag kaartjes uitgedeeld daarvoor, als aftrap van de Week van de lieve briefjes.
De kaartjes worden niet alleen uitgedeeld aan bezoekers, het ziekenhuis heeft ook 13.500 kaartjes besteld voor alle medewerkers, op kosten van de gemeente Groningen.

Hart onder de riem

Annelies Pieterse is medewerker van het UMCG en vertelt: 'We hebben alle leidinggevenden een uitnodiging gestuurd om ze op te komen halen, en om een persoonlijke noot aan iedere medewerker te schrijven.'
Ze vindt het een mooie actie om zo het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.
Zo werden de briefjes uitgedeeld:
Een lief briefje als hart onder de riem voor de zorg

'Belangrijk om waardering te tonen'

Een van die leidinggevenden is Marijke Hanania, zij doet mee aan de actie. 'We hebben heel veel werk verzet in coronatijd. Bij ons op het laboratorium is het heel erg druk geweest, we hebben veel PCR-testen gedaan, extra diensten gedraaid, en het is gewoon belangrijk om waardering te tonen voor je medewerkers.'
Ook meedoen aan de actie? Van zaterdag 15 januari tot en met vrijdag 12 januari kan iedereen kaartjes ophalen, op verschillende plekken in de provincie. Kaartjes bestellen kan ook.