FC Groningen - PSV in het teken van bevingsgedupeerden

Danny Buijs met de speciale aanvoerdersband
Danny Buijs met de speciale aanvoerdersband © Orange Pictures
FC Groningen vraagt tegen PSV opnieuw aandacht voor de aardbevingsproblematiek. Zo zal de aanvoerder een speciale band dragen, zijn er speciale uitingen op de reclameborden en zullen er vlaggen in en rondom het stadion te zien zijn.
Daarmee wil FC Groningen haar betrokkenheid bij gedupeerden van gaswinning en aardbevingsschade laten zien. Eerder dit seizoen besteedde FC Groningen hier ook aandacht aan tijdens het uitduel tegen Go Ahead Eagles.

Impact in achterland

'Het is tijd voor respect voor Groningen', aldus de club. 'Wij scharen ons achter alle mensen in ons achterland en zeker ook achter onze supporters die slachtoffer zijn van de aardbevingen', zegt algemeen directeur Wouter Gudde. 'Ik heb afgelopen zomer bij het rondbrengen van T-shirts tijdens de actie ‘Samen naar de Grote Markt’ in dorpen als Loppersum met eigen ogen de impact kunnen zien.'

Landelijke aandacht

Volgens Gudde maakten de verhalen van supporters in het aardbevingsgebied diepe indruk op hem. 'Als je in het Westen woont – zoals ik lang heb gedaan – is de aardbevingsproblematiek iets dat heel ver van je vandaan staat, maar het is tijd dat men in Nederland beseft wat hier gebeurt. Daarom vragen wij als FC Groningen wederom landelijke aandacht voor deze problematiek en de slachtoffers van wie veel FC-supporter zijn. Wij voelen ons begaan met ons hele achterland.'

PSV-thuis

FC Groningen hervat zondagmiddag om 14.30 uur de Eredivisie na een korte winterstop met een thuiswedstrijd tegen koploper PSV.