Expeditie Grunnen brengt vondst naar veteranenhuis

Bert Nanninga inspecteert de vondst
Bert Nanninga inspecteert de vondst © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
De winkels mogen weer open. Voor Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher reden genoeg om te gaan winkelen in Winschoten. Er komt echter ook iets anders op z’n pad.
‘Derk! Ik heb iets voor je!’, roept Gea Geerdes terwijl Bosscher net het winkelcentrum van Winschoten weer uit loopt. Geerdes is het huis aan het leeghalen van een overleden vriend. ‘We kwamen dit tegen’, zegt Geerdes terwijl ze een oud vat vastheeft. Het vat heeft een militaire uitstraling.
‘Mooi, maar wat is het?’, vraagt Bosscher. Geerdes weet het ook niet: ‘… maar bij het veteranenhuis weten ze het wel. Zou je hem daarheen willen brengen?’ Bosscher hoeft daar niet lang over na te denken: ‘Natuurlijk!’
Een paar minuten later komt de Expeditie-karavaan aan bij het veteranenhuis in Winschoten. Bert Nanninga van het veteranenhuis weet te vertellen dat het om een zogenoemde gamel gaat, waar het eten in warm werd gehouden. ‘Zou er nog boerenkool in zitten?’, grapt Bosscher. Gelukkig is het vat nog leeg en komt het object tussen de verzameling te staan van legerspullen van het veteranenhuis.
Dit en meer zie je zaterdagavond vanaf 18:00 op RTV Noord. Of bekijk de uitzending direct hieronder:
Expeditie Grunnen heeft een verrassing voor het veteranenhuis