Expeditie Grunnen gaat op kraamvisite bij babygeitjes

Kraamvisite bij babygeitjes
Kraamvisite bij babygeitjes © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Vaak is de sfeer goed in de Expeditie-karavaan, maar niet altijd. Na wat gemopper heen en weer komt het team onder leiding van Derk Bosscher aan in Oldekerk: kraamvisite bij babygeitjes.
‘Dus we moeten naar babygeitjes? Maar is dat jouw idee of is dat alleen omdat je vriendin mee is?’, zegt Bosscher tergen onliner Marthijs Veldthuis. Omdat de bus stuk is en Veldthuis geen rijbewijs heeft, wordt hij rondgereden door zijn vriendin Carla, die zichtbaar zin heeft in de kraamvisite. ‘Je zit gewoon onder de plak mien jong!’, zegt Bosscher.
Eenmaal aangekomen warmt Bosscher wel op van de beestenboel die ze aantreffen in Oldekerk. Jacquelien Scheelde heeft niet alleen geitjes, ook kippen, zwijntjes en heel veel paarden.
Scheelde runt namelijk een rusthuis voor paarden. ‘Je moet het zien als een bejaardentehuis voor paarden’, vertelt Scheelde. Paarden waar niet meer op gereden kan worden vinden hun laatste rustplek bij Scheelde. ‘Anders belanden ze bij het slachthuis, of krijgen ze een spuitje. Dat kunnen de eigenaren van deze paarden niet over hun hart krijgen.’
Dit en meer zie je zondagavond om 18:00 op RTV Noord. Of bekijk de uitzending direct hieronder:
Expeditie Grunnen: onder de plak bij de babygeitjes