Afdeling Aletta Jacobscollege dicht vanwege corona: honderd leerlingen in quarantaine

Het Aletta Jacobscollege in Hoogezand
Het Aletta Jacobscollege in Hoogezand © Dennis Venema
Vanwege een corona-uitbraak heeft de afdeling praktijkonderwijs van het Aletta Jacobscollege in Hoogezand maandag de deuren moeten sluiten. Zo'n honderd leerlingen gaan uit voorzorg tot en met volgende week donderdag in quarantaine.
'Vanaf dinsdag krijgen ze digitaal onderwijs aangeboden. Dat is soms wel lastig voor praktijkonderwijs, maar de mentoren en docenten doen hun uiterste best', zegt directeur Wout Zilverberg van het Aletta Jacobscollege.
Het besluit om de hele afdeling te sluiten is in overleg gegaan met de GGD. 'Het aantal besmettingen liep snel op, blijkbaar is er in Hoogezand of omgeving een piek van besmettingen. Deze situatie is redelijk nieuw voor ons. We hebben de afgelopen twee jaar slechts één keer een klas naar huis moeten sturen, maar nu moesten we deze maatregel wel nemen', aldus Zilverberg.
Alle leerlingen gaan tien dagen in quarantaine en worden na verloop van tijd getest. 'We volgen de richtlijnen van de GGD', zegt Zilverberg.

Leerlingen Topsport Talentenschool ook in quarantaine

Overigens is de afdeling praktijkonderwijs van het Aletta Jacobscollege niet de enige school die met een stijgend aantal coronabesmettingen te maken heeft. Ook leerlingen van twee klassen van de Topsport Talentenschool in de stad Groningen zitten in quarantaine en krijgen digitaal onderwijs aangeboden.