FC Groningen houdt bevingsband 'tot sluiten gaskraan bij wet geregeld is'

FC Groningen blijft de komende tijd een statement maken om aandacht te vragen voor de aardbevingsproblematiek. Zo zal de aanvoerder de speciale band blijven dragen, tot de eisen van het Groninger Gasberaad zijn ingewilligd.
De band blijft volgens de club 'tot er een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling is, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan is'.
Wat een doortastende versterkingsoperatie is volgens de club, maakt ze niet duidelijk.

Duel tegen PSV stond in teken bevingen

FC Groningen speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen PSV. Voorafgaand en tijdens dit duel vroeg de club middels diverse uitingen landelijk aandacht voor de aardbevingsproblematiek, waar de provincie Groningen al zo lang mee kampt.

Voorop in de strijd

'Een aanvoerder gaat voorop in de strijd en daarvan is de aanvoerdersband het symbool. Wij laten hiermee zien achter onze strijdbare achterban te staan, net zo lang tot er een oplossing is gevonden. We zullen de band met trots dragen en op deze manier wekelijks aandacht blijven vragen voor de gedupeerden in ons verzorgingsgebied', schrijft de FC op haar website.