Lees terug: FC Groningen verliest van NEC

De Leeuw maakt de gelijkmaker
De Leeuw maakt de gelijkmaker © Orange Pictures
Na de overwinning in de verlenging in de tweede ronde van de KNVB Beker tegen Excelsior, neemt FC Groningen het vanavond in eigen huis op tegen NEC uit Nijmegen. De achtste finale begint om 18.45 uur in de Euroborg. De wedstrijd is via Radio Noord, de website en de app live te volgen.
  • 94' Afgelopen. FC Groningen verliest en ligt uit de beker.
  • 90+4' Extra tijd in Groningen.
  • 88' Het pompen blijft grotendeels uit. De FC wordt nauwelijks meer gevaarlijk.
  • 82' Dammers komt erin en moet voor oorlog gaan zorgen.
  • 77' Ngonge en Postema komen binnen de ploeg.
  • 76' Wederom een hoekschop voor FC Groningen.
  • 70' Nieuwkomer Bogarde lijkt er als eerste in te komen.
  • 69' Hoekschoppen genoeg voor FC Groningen.
  • 69' Romano Postema lijkt erin te komen bij FC Groningen.
  • 66' Hard schot van Suslov. Vukovic redt weer.
  • 65' FC Groningen slordig in de passing. Er komen weinig ballen aan.
  • 60' Nog een half uur en Groningen moet nu echt wat gaan doen.
  • 58' FC Groningen blijft aandringen en Vukovic moet redden.
  • 55' Weer een goede voorzet van Meijer op Strand Larsen... die mist net.
  • 48' 1-2. Groningen weer op achterstand. Een harde schuiver van Mikkel Duelund.
  • 47' Grote kans voor Michael de Leeuw, hij raakte hem niet lekker.
  • 46' De tweede helft is begonnen.
  • 45 + 1' Extra tijd in de eerste helft. 1-1 Michael de Leeuw scoort de terechte gelijkmaker.
  • 42' NEC lijkt wat meer het initiatief te nemen. Maar de Groningers doen er alles aan.
  • 37' NEC blijft gevaarlijk met de counters. Maar de gelijkmaker moet een keer vallen.
  • 32' Veel balbezit voor FC Groningen. Mogelijkheden tot kansen, meer is het eigenlijk niet.
  • 25' FC Groningen speelt leuk en frivool, maar de spelers weten elkaar nog moeilijk te vinden.
  • 21' Weer bijna de gelijkmaker. Groningen krijgt steeds meer kansen.
  • 18' Drie hoekschoppen in een minuut. FC Groningen zet aan.
  • 17' Aardige aanval FC Groningen. Abraham strandt op een voetje van NEC. Verdonk kopt van de doellijn. Bijna 1-1 uit een corner.
  • 15' Bijna 1-1 uit een corner. Abraham kopt naast.
  • 10' Goal voor NEC. Een aanval, mooie volley van Calvin Verdonk. 0-1.
  • 8' Goede voorzet Dankerlui, maar niet op het hoofd van een medespeler.
  • 5' De eerste minuten lijkt FC Groningen de overhand te hebben. Maar de bal gaat nog iets te vaak terug.
  • 2' Veel wijzigingen bij NEC. Trainer Meijer lijkt een B-elftal te hebben opgesteld.
  • 1' Er is afgetrapt in de Euroborg. FC Groningen op jacht naar de kwart finale.

FC Groningen

• In oktober verloor FC Groningen in het Goffertstadion het competitieduel met 3-0 van de Nijmegenaren.
  • De vorige ronde van de KNVB beker won de ploeg van trainer Danny Buijs na verlenging met 4-2 van Excelsior. Spits Jørgen Strand Larsen was met twee doelpunten in de verlenging de man van de wedstrijd.
  • Topscorer in de KNVB Beker is dezelfde Strand Larsen met drie doelpunten.
  • Het vorige seizoen kwam FC Groningen niet verder dan de tweede ronde, toen was FC Emmen met 2-1 te sterk.
  • In het seizoen 2015/2016 bereikte de FC voor het laatst de achtste finales. FC Utrecht won na verlenging met 5-3. Het jaar daarvoor won FC Groningen de beker.
  • Keeper Jan Hoekstra mag weer onder de lat plaatsnemen en Mo El Hankouri en Neraysho Kasanwirjo keren terug in de wedstrijdselectie.
  • Delaho Irandust is afwezig in verband met een blessure.

NEC Nijmegen

• In de tweede ronde van de KNVB beker won NEC met 2-1 van Cambuur Leeuwarden
  • De Nijmegenaren speelden twee keer eerder in de achtste finales van de KNVB Beker tegen en in Groningen. Beide keren won NEC In het seizoen 2013/2014 met 0-1 en in het seizoen 2009/2010 met 0-2.
  • Topscorers bij de ploeg van trainer Rogier Meijer zijn Ali Akman en Elaysis Tavsan met respectievelijk vijf en zes treffers.
  • De veelscorende middenvelder Jordy Bruijn zit niet bij de selectie wegens een hersenschudding.
  • NEC mist naast Bruijn ook nog onder anderen Edgar Barreto en Jonathan Okita.

Wedstrijd

• FC Groningen-NEC begint woensdag om 18.45 uur in de Euroborg.
  • Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Opstelling

De opstelling van FC Groningen
De opstelling van FC Groningen © RTV Noord

FC Groningen Live

De wedstrijd is vanavond live te volgen via Radio Noord en de website en app van RTV Noord. FC Groningen - NEC begint om 18:45 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 18.00 uur.
Eric Bats presenteert, Henk Elderman doet verslag vanuit het stadion en Paul Zweverink is de analyticus in de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.