Winkeliers moeten wijken voor komst supermarkt naar Liekeblom in Leek

Winkelcentrum de Liekeblom in Leek
Winkelcentrum de Liekeblom in Leek © Niels Timmerman/RTV Noord
Supermarkt Lidl wil zich vestigen in winkelcentrum de Liekeblom in Leek. De keten is op zoek naar een nieuwe locatie, omdat het huidige pand aan de Samuel Leviestraat niet meer voldoet.
Dat laat een voorlichter van Lidl weten. In de Liekeblom staan verscheidene winkelruimtes te huur. Verhuurder Gerlof Zuidersma zegt dat met de komst van de supermarkt de leegstand in het winkelcentrum straks is verdwenen.
Daarvoor moet de indeling van het winkelcentrum op de schop. Om de leegstaande panden samen te voegen, zou bovendien een aantal van de huidige winkeliers moeten verhuizen.

Opening einde dit jaar

Bakkerij Van Esch en opticien Hans Anders huizen nu tussen de lege panden. Hans Anders bevestigt dat ze in gesprek is met Zuidersma over een alternatieve locatie. Bas van Esch kent de plannen, maar wil niet kwijt of hij met zijn bakkerij moet vertrekken.
De verhuizing van Lidl staat gepland voor het einde van dit jaar. De supermarkt en verhuurder Zuidersma zijn met de gemeente Westerkwartier in gesprek over de parkeer- en verkeerssituatie bij de Liekeblom.