Huizinga verlengt bij Jumbo-Visma

Chris Huizinga schaatst nog twee jaar voor Jumbo-Visma
Chris Huizinga schaatst nog twee jaar voor Jumbo-Visma © ANP
Schaatser Chris Huizinga uit Garnwerd komt ook de komende jaren uit voor Team Jumbo-Visma. De 24-jarige allrounder heeft een nieuw contract getekend dat hem tot medio 2024 aan de ploeg van coach Jac Orie verbindt.
Huizinga, die zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maakt al vijf jaar deel uit van de ploeg.
'Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen. Ik ben hier voor mijn gevoel nog steeds niet uitgeleerd. De klik met Jac en de rest van de begeleiding is goed en we hebben een sterke groep met veel kwaliteit', aldus Huizinga.

Brons op de 1500 meter

Huizinga pakte bij de NK afstanden afgelopen najaar een bronzen medaille op de 1500 meter. Daarmee plaatste de Groninger zich tevens voor het eerst op eigen kracht voor de wereldbekerwedstrijden.
'Dat was fantastisch. Het gaf zowel mij als Jac de bevestiging dat ik het kan. Voor een jonge jongen als ik is het fijn om te weten dat je op de goede plek zet en weer een stap hebt gezet.'

Aansluiting op de 5 kilometer

Behalve de 1500 meter hoopt hij ook op de 5 kilometer de aansluiting te gaan maken. 'Het eerste doel is plaatsing voor de World Cups en vanaf dan is het doorbouwen naar de rest van het seizoen. Als ik derde kan worden op een NK kan ik ook strijden om de WK-plekken.'