Blanks een van de winnaars bij de Music Moves Europe Awards 2022

Blanks tijdens een optreden op ESNS (archief)
Blanks tijdens een optreden op ESNS (archief) © Martijn Klungel/RTV Noord
Blanks - de artiestennaam van Simon de Wit uit Harkstede - is in de prijzen gevallen bij de Music Moves Europe Awards 2022.
Blanks won in de verkiezing, net als vier anderen, de gelijknamige award. Aan de winst is een geldbedrag van 10.000 euro gekoppeld.
De jury oordeelde als volgt over de muziek van de Groninger: 'Super catchy geavanceerde synthpop met echo's uit de jaren 80. Dat zie je niet alleen terug in zijn kunstenaarschap en in zijn opnames, maar ook in zijn songteksten.'

Overige winnaars

De andere winnaars van de Music Moves Europe Awards 2022 zijn Denise Chaila (Ierland), ?EVA (Hongarije), Mezerg (Frankrijk) en Alina Pash (Oekraïne). De grote juryprijs ging naar Meskerem Mees uit België en de publieksprijs naar Ladaniva uit Armenië.
De winnaars werden bekendgemaakt tijdens festival Eurosonic Noorderslag in de stad Groningen, dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen opnieuw alleen digitaal toegankelijk is voor het publiek.

Opvolger van de EBBA's

De Music Moves Europe Awards zijn de opvolgers van de European Border Breakers Awards (EBBA) en een initiatief van de Europese Unie.