Terugkeer Eurovoetbal wordt een jaar uitgesteld

Een eerdere editie van Eurovoetbal
Een eerdere editie van Eurovoetbal © Orange Pictures
Eurovoetbal 2022 gaat niet door. Het bestuur van de Stichting Eurovoetbal Groningen heeft dit besloten vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen. 'Daardoor is het momenteel onverantwoord financiële risico's te nemen', schrijft het bestuur.
Het is de bedoeling dat in 2023 Eurovoetbal wel terugkeert naar Groningen.

Afgezegd vanwege negatief reisadvies

Het afgelopen najaar legde het toernooi tien ploegen bij de jongens onder-18 vast en vier ploegen bij de vrouwen onder-19. Helaas kreeg de organisatie in december al te maken met twee afzeggingen van buitenlandse ploegen in beide categorieën. Reden: het negatieve reisadvies dat geldt voor Nederland.

Financieel onverantwoord

In deze fase van de organisatie, zo’n vier maanden voor de beoogde aanvang van het toernooi, moeten er grote financiële verplichtingen worden aangegaan voor reis- en verblijfskosten van de deelnemende teams. Gezien de onzekerheid over de voorwaarden omtrent internationaal reizen in de komende maanden, acht het bestuur het onverantwoord om deze verplichtingen aan te gaan.
Voorzitter Frank de Vries benadrukt dat de organisatie met ‘onverminderd enthousiasme’ werkt aan een terugkeer, die nu in het voorjaar van 2023 zal plaatsvinden. 'We hebben de afgelopen dagen binnen het bestuur unaniem de knoop doorgehakt om ons te richten op volgend jaar.'