Waarschuwingsschot stadswijk Vinkhuizen was bedoeld voor harddrugsbezitter

De politie loste een waarschuwingsschot aan de Radiumstraat in Groningen
De politie loste een waarschuwingsschot aan de Radiumstraat in Groningen © Persbureau Drenthe
Het waarschuwingsschot van de politie donderdagavond in de stad-Groninger wijk Vinkhuizen, werd gelost nadat een 23-jarige man op de vlucht sloeg tijdens een controle. De verdachte uit de gemeente Groningen was in het bezit van harddrugs.
Het schot werd gelost in de Radiumstraat, niet in de Natriumstraat, blijkt vrijdag uit informatie van de politie. Agenten surveilleerden daar naar aanleiding van de recente beschietingen en de ontstane onrust. De auto reed voorbij en werd bij een controle aan de kant gezet. De man gedroeg zich verdacht, meldt de politie.
Bij doorzoeking van de wagen vonden de agenten harddrugs. Daarop zette de 23-jarige bestuurder het op een lopen. Eén van de surveillerende agenten voelde zich toen genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Waarom, wil de politie niet zeggen. De man kon alsnog worden gearresteerd en werd meegenomen naar het politiebureau. Niemand raakte gewond.

'Incidenten staan los van elkaar'

Eerder op de avond surveilleerden de agenten in de Natriumstraat, die pal aan de Radiumstraat grenst. Ook daar kreeg een bestuurder het signaal om zijn auto aan de kant te zetten. In die wagen werd een vuurwapen gevonden. De bestuurder en een inzittende werden aangehouden. Het zijn twee mannen van 22 en 29 jaar uit de gemeente Groningen.
De twee 'incidenten' staan volgens de politie los van elkaar. ‘Ook zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er een link is met de eerdere schietincidenten in Vinkhuizen', zegt een politiewoordvoerder.