Na 36 jaar stopt Lidy Bakker met haar 'winkel van Sinkel' in Schildwolde

Lidy Bakker in haar winkel van Sinkel
Lidy Bakker in haar winkel van Sinkel © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Na 36 jaar komt er zaterdag een einde aan de dorpsdrogisterij en parfumerie van Lidy Bakker (59) in Schildwolde. Ze wil meer tijd doorbrengen met haar kleinkinderen.
Je kunt het zo gek niet bedenken of het was te vinden in de dorpswinkel van Schildwolde. Pasfoto's, Staatsloten, kledingstomen. In de winkel van Lidy en haar man Henk was het verkrijgbaar. Tot zaterdag, want na 36 jaar komt een einde aan de dorpswinkel.

Tijd voor kleinkinderen

'Ik wil graag wat meer tijd voor onze kleinkinderen. Het hoort bij je leven, maar op een gegeven moment ga je bedenken: hoelang wil ik dit nog doen? We hebben vier kleinkindertjes. Twee wonen in Meedhuizen en die zie ik maar een of twee keer in de maand, omdat er geen tijd voor is. Onze dochter is naar Zweden verhuisd en daar zijn ook twee kleintjes en ook daar willen we vaker naartoe', vertelt Bakker geëmotioneerd op Radio Noord.
'Het is dag en nacht werken. Ik heb met alle plezier gewerkt, maar op den duur moet je voor jezelf kiezen en voor de kinderen. Als ze straks wat ouder zijn wil ik niet bekend staan als oma van de winkel.'
Lidy Bakker in haar dorpswinkel
Lidy Bakker in haar dorpswinkel © Wiebe Klijnstra/RTV Noord

Alles voor 1 euro

De dorpswinkel gaat in een andere vorm verder en wordt overgenomen door de familie Spithoff, die ook de naastgelegen Plus bestiert. 'De inventaris moet eruit want ze gaan verbouwen. Ik heb daarom besloten om maandag en dinsdag nog open te gaan en alle producten voor 1 euro weg te doen, want er staat nog heel veel in de winkel. Daar hoop ik de plaatselijke bevolking nog blij mee te maken', aldus Bakker.

Keek op de Week

Klanten nemen deze zaterdag afscheid. Zo is een klant aanwezig in de winkel die voor het laatst de week doorneemt met Bakker.
'De Keek op de Week - naar Van Kooten en De Bie - noemen we het ook wel. Dan nemen we de week door met een partij gekkigheid. Geweldige gesprekken waren dat altijd, daar had je een tv-opname bij moeten maken, dan had je elke week van alles gezien. Ja, dat gaan we nu wel missen. Dit was de laatste', aldus de klant die een potje zelfgemaakte bramenjam en een handgeschreven kaart als afscheidscadeau aan Bakker geeft.