Lees terug: FC Groningen wint ruim in Arnhem

Van Kaam viert zijn goal
Van Kaam viert zijn goal © Orange Pictures
Na de bekerdomper van afgelopen woensdag neemt FC Groningen het vanavond op tegen Vitesse in Arnhem. De wedstrijd begint om 18.45 uur in het GelreDome. De wedstrijd is via Radio Noord, de website en de app live te volgen.
  • 94' Het is afgelopen! FC Groningen wint in Arnhem.
  • 90 + 4' Extra tijd. Nog vier minuten.
  • 89' Sverko komt erin voor Strand Larsen
  • 87' Een goede kans wederom voor FC Groningen.
  • 78' Postema en Dammers komen in het veld.
  • 76' Vitesse scoort. Keeper Leeuwenburgh in de fout.
  • 75' Goede schietkans voor Vitesse. De bal gaat net over de kruising.
  • 71' Daniël van Kaam schuift de bal binnen. 0-3.
  • 68' Twee wissels bij Groningen. El Hankouri en Van Kaam komen binnen de lijnen.
  • 67' De Leeuw scoort. 0-2. Hij glijdt de bal binnen.
  • 66' Goede kans voor FC Groningen. Abraham zet goed voor, maar De Leeuw mist scherpte.
  • 62' Het lijkt wat weg te zakken bij FC Groningen. Een wissel lijkt aanstaande.
  • 60' De Groningers zitten er bovenop en storen snel.
  • 55' Vitesse bijna gevaarlijk. Leeuwenburgh pakt de bal op.
  • 50' Bijna de tweede goal voor FC Groningen. Goede kans voor Bjorn Meijer.
  • 46' Tweede helft is begonnen in GelreDome
  • 50' Rust in Arnhem.
  • 45+5' Extra tijd in Arnhem.
  • 41' Leeuwenburgh laat de bal los en de bal rolt buiten de zestien.
  • 39' Goal 0-1 door Strand Larsen.
  • 35' Rood voor Openda.
  • 34' Elleboog van Openda jegens Te Wierik. VAR wordt gecheckt.
  • 33' Strand Larsen komt een teenlengte tekort.
  • 30' Het eerste half uur is er nog weinig gebeurd in GelreDome. Beide teams hebben nog geen kansen gehad.
  • 26' Kansje voor Suslov, maar het schot mist kracht.
  • 25' Bogarde gaat bijna in de fout. Het loopt goed af.
  • 18' Geel voor spits Strand Larsen.
  • 15' Gelukkig geen vroege tegengoal van de tegenstander. Vitesse zet wel aan.
  • 9' Schot van Strand Larsen vanaf 25 meter, best schot.
  • 6' Dankerlui in de fout, maar het loopt met een sisser af.
  • 5' Groningen doet het aardig. Maar verder gebeurt er nog weinig.
  • 1' Bogarde speelt in plaats van Duarte, toch geblesseerd.
  • 1' Er is afgetrapt in GelreDome

FC Groningen

• In september was Vitesse in de Euroborg te sterk voor FC Groningen. Het werd 0-1.
  • In die bewuste wedstrijd kwam de ploeg van Danny Buijs al in de eerste helft met negen man te staan.
  • Morgen een jaar geleden verloor FC Groningen in GelreDome met 1-0.
  • Topscorers bij de Groningers zijn Cyril Ngonge en Jørgen Strand Larsen met respectievelijk zeven en zes doelpunten.
  • Keeper Peter Leeuwenburgh staat weer onder de lat ten koste van Jan Hoekstra.
  • Delaho Irandust is nog afwezig wegens een blessure en Mo El Hankouri start vanaf de bank.

Vitesse

• De ploeg van trainer Thomas Letsch is al tien wedstrijden ongeslagen, derhalve de ploeg in vorm.
  • De Arnhemmers staan vierde met 36 punten uit 19 wedstrijden.
  • Loïs Openda is de gevaarlijkste man van Vitesse. Hij heeft er al elf doelpunten in liggen. Hij lijkt een gouden combinatie te zijn met de opkomende linker vleugelverdediger Maximillian Wittek. De Duitser heeft al zes assists op zijn naam staan.
  • Zowel Danilho Doekhi als Riechedly Bazoer zijn ‘twijfelgevallen’ voor trainer Letsch. Sondre Tronstad ontbreekt zeker in Gelredome.

De wedstrijd

• Er wordt om 18.45 afgetrapt in GelreDome.
  • Scheidsrechter van dienst is Dennis Higler.

De opstelling

De opstelling van FC Groningen
De opstelling van FC Groningen © RTV Noord

FC Groningen Live

De wedstrijd is zaterdagavond live te volgen via Radio Noord en de website van RTV Noord. Vitesse - FC Groningen begint om 18.45 uur. De uitzending van FC Groningen Live start om 18.00 uur.
Eric Bats presenteert, Henk Elderman doet verslag vanuit het stadion en Wim Masker is de analist in de studio. De wedstrijd is ook te volgen via een liveblog op de site en in de app.