Donar sleept in Leiden zege weg voor de poorten van de hel

Donte Ingram werd topschutter
Donte Ingram werd topschutter © JKBeeld
En zo staat Donar ineens weer op de derde plaats in de BNXT League. Zaterdagavond moest de ploeg tegen nummer 2 ZZ Leiden echter vol in de beugel om de zege mee naar Stad te nemen. Dat lukte in extremis: 69-71.
Het kwam de Groningers dit keer bepaald niet aanwaaien. Waar de ploeg de punten de voorbije weken in de schoot kreeg geworpen, door corona-uitbraken bij opponenten Apollo en BAL, moest de ploeg van Matthew Otten in de Leidse Vijf Meihal vol aan de bak.

Mazzeltje aan het begin

Mazzeltje aan het begin: de thuisploeg moest het stellen zonder sterkhouders Worthy de Jong en Marijn Ververs. De Groningers konden echter slechts mondjesmaat profiteren. Donar pakte tot twee maal toe een voorsprong van tien punten, maar bij rust bleek Leiden van geen ophouden te willen weten: 35-35. Dat was voornamelijk te danken aan slordig spel van beiden kanten.
Leiden-Donar, toch een wedstrijd met een historisch gezien magische klank, bleef tot de laatste seconden een duel waarin stuivertje werd gewisseld. In een wedstrijd die meer spannend was dan goed, was het tenslotte Donar dat op het beslissende moment de zege binnenhaalde: 69-71.
Ingram topschutter
Donte Ingram was aan de kant van de Groningers topschutter met 16 punten. Marquis Addison en Jimmy Gavin tekenden beiden voor 10 punten. Willem Brandwijk plukte 13 rebounds van het bord.

Nieuwe topper wacht

Donar kan de borst nu natmaken voor een nieuwe topper: woensdag speelt de ploeg uit tegen Z&Z Feyenoord, dat zaterdag verrassend koploper Heroes Den Bosch met 82-72 een pak voor de broek gaf. Matthew Otten c.s. zijn dus gewaarschuwd.