'Omapost' voor oma Fransje als bedankje aanmoediging fakkeloptocht

Oma Fransje geniet met volle teugen van de fakkeltocht
Oma Fransje geniet met volle teugen van de fakkeltocht © RTV Noord
Het Groningse bedrijf Omapost wil de 94-jarige Fransje de Vey Mestdagh-Canne in het zonnetje zetten door een bedankactie op touw te zetten, als blijk van waardering voor haar aanmoedigingen tijdens de fakkeloptocht.
Omapost is een app waarmee foto's kunnen worden verstuurd naar familie, bijvoorbeeld je oma, die aankomen als echte kaarten die in de brievenbus komen. Omapost roept via sociale media op om 'oma Fransje veel mooie en lieve kaartjes te sturen' als bedankje voor haar aanmoedigingen.

Vanuit de stoel genoten

Terwijl meer dan tienduizend mensen voor haar raam liepen tijdens de fakkeloptocht op 15 januari, demonstreerde zij vanuit haar woonkamer mee. Ze zwaaide en applaudisseerde enthousiast vanuit haar stoel om deelnemers aan te moedigen.
Ze genoot met volle teugen, liet ze vorige week tegenover RTV Noord weten. 'Geweldig!', zei oma Fransje twee dagen later. 'Allemaal enthousiaste mensen, met fakkels in hun handen. Ze zwaaiden naar me, en ik zwaaide terug naar hen.'
Oma Fransje over de fakkeltocht: 'Het was geweldig!'

Temparement

Oma Fransje is met haar 94 jaar misschien wel de oudste actievoerder van onze provincie. 'Ze zijn gewoon mishandeld', zegt ze over aardbevingsgedupeerden. 'Het is misdadig wat er gebeurd is. Wel alles uit de grond halen, en er wel lekker van profiteren en doen, maar zodra er schade blijkt te zijn ontstaan de mensen niet tegemoet komen. Dat is gewoon schandalig en misdadig.'

Adres

Het kaartje kan worden opgestuurd naar het kantoor van Omapost: Nieuweweg 16, 9711 TD in Groningen. 'Wij zorgen ervoor dat alle lieve kaartjes bij oma Fransje aankomen!', aldus Omapost.