Van Foreest is snel klaar tegen Caruana

Van Foreest en Caruana analyseren hun korte partij
Van Foreest en Caruana analyseren hun korte partij © Tata Steel Chess Tournament
Jorden van Foreest heeft zich in de achtste ronde van het Tata Steel Schaaktoernooi niet zwaar hoeven inspannen. Na 27 zetten kwam hij met zwart remise overeen met de Amerikaan Fabio Caruana.
Van Foreest nam alvast een voorschot op maandag. Dan is er een rustdag in Wijk aan Zee.
De partij tegen de nummer vier van de wereld leek vanuit de opening een interessante te kunnen worden, maar geen van beide spelers wilde een te groot risico nemen in een lastige stelling. Het resulteerde in een herhaling van zetten. Daarna werd het punt gedeeld.

Twee koplopers

Van Foreest staat na acht ronden samen met nog drie schakers op de gedeelde zesde plaats met 4 punten. Vijf ronden voor het einde zijn er twee koplopers. Wereldkampioen Magnus Carlsen deelt de koppositie met Mamedjarov met een totaal van 5.5 punten. Na de rustdag zitten de twee tegenover elkaar.

Half punt

Lucas van Foreest speelde in de Challenge groep eveneens remise. Na 60 zetten kon hij een half punt noteren in de partij tegen de Tsjech Nguyen. De jongere broer van Jorden staat met 4,5 punten op de gedeelde vierde plaats, samen met onder anderen Max Warmerdam.