Rondje Groningen: Als de wijkagent je fiets dist

Maar als je zelf blij bent met je fiets, is het prima toch?
Maar als je zelf blij bent met je fiets, is het prima toch? © Wijkagent Siard Heidanus/ Twitter
Je bent student of Stadjer in de buurt van de Korrewegwijk. Dan weet je dat er een aardige kans is dat je fiets wordt gestolen, en is het fijn dat je hem weer terugkrijgt. Wat de wijkagent er ook van vindt.

1) Vergaan in de oorlog

De Rabenhauptkazerne tegenover de Van Mesdagkliniek in stad Groningen. Geschiedenisles van Ben.

2) Niet vergaan in de oorlog

Is de inmiddels 102-jarige oud-NSB'er Jacob Luitjens. Trouw maakte de veelgeprezen podcastreeks De Schrik van Roden over en met hem. 'Wat als jij klaar bent met het verleden, maar het verleden niet met jou?'

3) Wie heeft er gelijk?

De NOS of Bas?

4) 'Je hebt een lelijke fiets'

'Hier heb je hem terug.'

5) Het afscheid van Hamster

Johan Hamster werd als wethouder van Stadskanaal uitgeroepen tot beste bestuurder van Nederland, en wordt nu de opvolger van Henk Staghouwer in de provincie. Met deze brief neemt hij afscheid van zijn wethoudersbaan. Hij stelt dat de taal in de samenleving en in de raad zijn verhard de laatste jaren, en roept op tot verbinding. Maar let ook even op de beginletters.

6) 'Ach warme hoogwerker'

Lezers van deze rubriek weten dat raadslid Benni Leemhuis zich (dagelijks) nogal bekommert over kranen en andere voertuigen die op de stoep staan. Door Wouter bereikt het fenomeen een hele nieuwe hoogte.

7) Zie de vuurtorens vuren!

De Geodienst van de RUG maakte een vermakelijk kaartje: eentje waarop je live de ritmes van de vuurtorens in Europa ziet. Voor de liefhebbers onder ons: het kaartje schopte het zelf tot Hackernews.

8) Mag je pompstation zeggen?

Of is dat te flauw?

9) Huiler aan wal!

Inmiddels ligt ie te dobberen in Pieterburen.
Rondje Groningen, nou, dat is er dus elke dag om 21:00 uur. Morgen weer - maar gisteren ook. Moi!