Student & Stad wil woningcrisis aanpakken en evenementensector redden

Steven Bosch
Steven Bosch © Student & Stad
Student & Stad, de partij die momenteel één zetel heeft in de Groningse gemeenteraad, heeft woensdagochtend z'n kieslijst en verkiezingsprogramma bekendgemaakt. Eén van de belangrijkste speerpunten van de partij is om de woningcrisis aan te pakken.
Dat wil de partij onder meer doen door huisjesmelkers te dwingen tot verandering. Daarnaast wil Student & Stad zorgen voor meer duurzaamheid.

Evenementen- en cultuursector redden

Ook heeft het zich tot doel gesteld de evenementen- en cultuursector te redden. Dat wil het onder andere doen door evenementenlocaties in en rond Stad te creëren. De partij wil bovendien dat Groningen hét cultuurcentrum wordt van het Noorden. Daartoe moet de nieuwe Oosterpoort gaan functioneren als de cultuurtempel van het Noorden.

Steven Bosch lijsttrekker

De kar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt getrokken door Steven Bosch. Bosch is de huidige fractievoorzitter die nu één jaar in de gemeenteraad zit. Ondanks resultaten voor betere bescherming van huurders en meer studentenhuisvesting is de klus volgens hem niet af.
'Ik ga met heel erg veel energie door om Groningen nog mooier te maken', zegt Bosch. 'Het herstellen van de evenementen- en cultuursector, betere bescherming van huurders en een duurzamere gemeente gaan mij aan het hart en daar wil ik voor blijven strijden.'
Op plek twee van Student & Stad staat Mirte Goodijk, student International Relations en oud-voorzitter van studentenhockeyclub GCHC.