Foto's verdachten plunderingen Stad worden herkenbaar als ze zich niet melden

De vier verdachten van de vernielingen, nu nog geblurd op de foto's
De vier verdachten van de vernielingen, nu nog geblurd op de foto's © Politie.nl
De politie heeft geblurde foto's vrijgegeven van vier verdachten, die op 21 november vorig jaar na afloop van een coronademonstratie vernielingen pleegden in het centrum van Groningen.
Volgens de politie gaat het mogelijk om minderjarige jongens. Zij worden gezocht voor openlijke geweldpleging, vernieling en diefstal.

Openbaring dreigt

De verdachten zijn nu nog wazig weergegeven op de foto's van de bewakingsbeelden. Als zij zich niet melden, of wanneer hun identiteit onbekend blijft, geeft de politie alsnog de scherpe beelden vrij. De politie voert daarmee de druk op bij de verdachten zichzelf aan te geven. Zij krijgen hiervoor tot woensdag 2 februari de tijd.
De verdachten plunderden een brillenwinkel aan de Grote Markt:

Schade

Tijdens de rellen in de binnenstad van Groningen werd onder meer een brillenzaak geplunderd. Ook werd een bushokje aan de Grote Markt aan diggelen geslagen. Grote groepen jongeren staken daarnaast vuurwerk af in het centrum.
Vanwege de onrust kondigde burgemeester Schuiling destijds een noodverbod af, waardoor strenger kon worden opgetreden. De Mobiele Eenheid moest er uiteindelijk aan te pas komen om de binnenstad schoon te vegen.