A28 richting Julianaplein gestremd: drukte op afrit en Van Ketwich Verschuurlaan

De rijbaan op de A28 tussen het Julianaplein en aansluiting Groningen-Zuid wordt teruggelegd op zijn oorspronkelijke plek. Daarom is de A28 dit en volgend weekend, en daarna nog vier nachten, gestremd. De gevolgen waren op de eerste zaterdag goed te zien.
De Brailleweg, inclusief de A28-oprit richting Assen, is dicht. Naast de A28 is ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan dicht voor autoverkeer. Het verkeer wordt via regionale wegen omgeleid.

Druk op de eerste zaterdag

Fietsers hebben hier geen last van. Automobilisten wel, zo blijkt de eerste zaterdag van de stremming. Het is druk op de A28 richting stad Groningen, de afrit en op de Van Ketwich Verschuurlaan:
Drukte op A28 en Van Ketwich Verschuurlaan door werkzaamheden

Aanrijding op A28

Rond 14.30 uur zaterdagmiddag vindt er een aanrijding plaats rond de file, in het verkeer op weg naar de stad. Twee auto's botsen met elkaar op de A28.

Oostzijde

Zodra de rijbaan terug is, hoeft het verkeer niet meer aan de oostzijde van de weg rijden. Daarvoor wordt het middenstuk tussen de rijbanen van asfalt voorzien en worden de wegafscheidingen aangepast, net als de wegmarkering en belijning.
Zodra het verkeer van het oostelijke deel verdwenen is, wordt dit ingezet als busbaan om te zorgen dat het busverkeer op tijd kan blijven rijden.