Cybercriminelen pinnen tegelijk in Brabant en Groningen

De twee verdachten op camera
De twee verdachten op camera © Politie
Een vader en zoon zijn vorig jaar eind augustus slachtoffer geworden van bankhelpdeskoplichters. De mannen zijn zo'n 9000 euro kwijtgeraakt aan criminelen die geld hebben gepind in zowel het Brabantse Etten-Leur als ook in Groningen.
De zoon werd eind augustus gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Om de zoon te helpen moest er software op de computer worden geïnstalleerd, om zo live mee te kunnen kijken. Ook moest hij met zijn pinpas opdrachten uitvoeren.

Te laat blokkeren

Een dag later wordt er weer gebeld en komt iemand aan de deur om de pinpassen van de zoon en de vader op te halen. De 'bankmedewerker' noemt ter controle een adres. Dat adres blijkt niet te bestaan en dan ruiken de slachtoffers onraad.
Vader en zoon hebben daarop direct alles laten blokkeren. Echter te laat. De criminelen hebben op dat moment al de 9000 euro buitgemaakt. In zowel Brabant als aan de Boumaboulevard in de stad Groningen.
Omroep Brabant heeft voor het programma Bureau Brabant in januari de beelden van de pin-acties online gezet. Beide mannen zijn zichtbaar.