'Flinke puzzel' en 'steeds spannender' om dienstregeling rond te krijgen

Een bus van Qbuzz rijdt over het Emmaviaduct in Stad
Een bus van Qbuzz rijdt over het Emmaviaduct in Stad © Jos Schuurman/FPS
Het is voor OV-bedrijven Qbuzz en Arriva lastig om de bus- en treindienstregeling in onze provincie uit te voeren. Door corona zitten veel mensen thuis in quarantaine, ook chauffeurs en machinisten. 'Het verzuim is hoger dan normaal, en het is een flinke puzzel om alles rond te krijgen', zegt Arriva.
Toch lukt het voorlopig wel om alle geplande ritten te rijden. 'Tot nu toe krijgen we de puzzel opgelost', laat een woordvoerder van Arriva weten.

Steeds spannender

Wel kan het zo zijn dat er incidenteel bussen en treinen uitvallen. 'Maar de collegialiteit is groot', zegt de woordvoerder. 'Als er iemand door ziekte uitvalt, is er meestal wel iemand te vinden die wil invallen.'
Ook bij Qbuzz is 'het steeds spannender' om alle ritten te rijden, vanwege het verzuim en de quarantainemaatregelen. 'Maar het heeft nog geen gevolgen van de dienstregeling in Groningen en Drenthe', zegt een woordvoerder.

NS bouwt wel af

De NS bouwt de dienstregeling de komende weken wel af. Vanaf 21 februari rijdt nog 85 procent van de treinen.
Vooral in de Randstad, waar normaal gesproken meer treinen per uur rijden, vallen ritten uit. In onze provincie rijden de spitstreinen tussen Groningen en Assen al enige tijd niet meer.