FC Groningen legt Suslov vast tot medio 2026

Tomas Suslov in duel
Tomas Suslov in duel © Orange Pictures
FC Groningen heeft het contract met Tomas Suslov opengebroken en een nieuwe overeenkomst met hem gesloten. De 19-jarige Slowaakse international staat nu tot medio 2026 onder contract bij de FC.
Suslov had met de Trots van het Noorden nog een verbintenis tot medio 2025. Hoewel de overeenkomst met de Slowaak dus nog drieënhalf jaar doorliep, wilde FC Groningen laten zien dat het vertrouwen in Suslov groot is door hem een nieuw 4,5-jarig contract voor te leggen.

Onbetwist basisspeler

Afgelopen zomer was hij één van de jongste spelers op de eindronde van het EK en dit seizoen is Suslov onbetwist basisspeler bij FC Groningen. De Slowaak speelde tot nu toe 53 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij drie keer scoorde.
Tomas Suslov heeft zich ontwikkeld tot een speler die op veel aanvallende posities én op het middenveld inzetbaar is. Hij kwam in 2018 over van 1. FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Daarnaast heeft het talent de meeste selecties achter zijn naam staan voor de nationale jeugdteams van Slowakije onder-15 en onder-17.
Niet voor niets ging dit seizoen al een aantal keren de aanvoerdersband om zijn arm, ondanks zijn nog jonge leeftijd
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen

Het juiste FC Groningen-dna

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen heeft Suslov met name dit seizoen een sterke ontwikkeling doorgemaakt.
'Hij is een speciale speler met een bijzonder spelinzicht, is fysiek sterk en is behendig aan de bal. Daarnaast bezit hij met zijn temperamentvolle strijdwijze het juiste FC Groningen-dna. Tomas is op een positieve wijze overtuigd van zijn eigen capaciteiten. Een mooie karaktereigenschap, die past bij winnaars. Niet voor niets ging dit seizoen al een aantal keren de aanvoerdersband om zijn arm, ondanks zijn nog jonge leeftijd.’

Doorlopende belangstelling uit binnen- en buitenland

FC Groningen is blij dat het Suslov langer aan zich heeft weten te binden. 'Voor zijn talent is doorlopend belangstelling uit binnen- en buitenland. Met dit nieuwe contract willen we hem belonen en uitstralen dat we werken aan het langer binden en behouden van onze grootste talenten. Tomas weet dat hij nog veel progressie kan maken en met onze specialisten en faciliteiten in het TopsportZorgCentrum gaan wij hem daarbij helpen.'
Door dit nieuwe contract te tekenen, spreekt Suslov zijn geloof uit in de sportieve plannen en de toekomst van de FC, aldus Fledderus.