Restaurant De Rietschans in Haren over in andere handen

Frans en Liesbeth Kappenburg
Frans en Liesbeth Kappenburg © Eigen foto
Het restaurant De Rietschans in Haren heeft een nieuwe eigenaar. Frans en Liesbeth Kappenburg hebben het etablissement verkocht aan Tjerk de Vries en Bert Keukenkamp van de Harense DVK Groep.
Met de verkoop van De Rietschans zet het echtpaar een punt achter 54 jaar horecaondernemen. 'Het is een beslissing waar we lang over hebben nagedacht', zegt Frans Kappenburg. 'Maar we zetten de stap in het vertrouwen dat de nieuwe eigenaren het succes van De Rietschans zullen voortzetten.'

Meer horecabedrijven

DVK Groep exploiteert meer horecabedrijven, waaronder Kaap Hoorn aan het Paterswoldsemeer. Maar ze zijn niet van plan het concept ‘beach club’ uit te breiden naar De Rietschans. Dat restaurant blijft zoals het is.
Frans Kappenburg nam het bedrijf in 2014 over. Kort daarna brandde het tot de grond toe af. De nieuwbouw werd groot aangepakt en in 2016 heropende De Rietschans veel groter dan voorheen. Er is in verschillende zalen en op het terras (aan het water) ruimte voor honderden gasten tegelijk.

Beiden 72, goed om te stoppen

'Zo’n bedrijf leiden kost veel energie en nu wij beiden 72 jaar zijn leek het ons goed om te stoppen', zegt Kappenburg. Hij gaat zich nu richten op de nieuwbouw van appartementen en een hotel aan de Emmalaan in Haren, op de plaats waar vroeger het Nescio Hotel was gevestigd.