Wessel Dammers vertrekt naar Willem II

Wessel Dammers voor het eerst in actie namens FC Groningen
Wessel Dammers voor het eerst in actie namens FC Groningen © Orange Pictures
FC Groningen-verdediger Wessel Dammers maakt definitief de overstap naar Willem II. Hij wordt door de Tilburgers voor een half jaar gehuurd en kan daarna definitief worden overgenomen.
Dammers kwam twee seizoenen geleden over van Fortuna Sittard en kon in zijn eerste seizoen bij de Groningers nagenoeg altijd wel op een basisplaats rekenen.
Dit seizoen was dat eveneens het geval tot de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1), toen Dammers plaats moest nemen op de bank. Daarna startte Dammers alleen nog in de basis tijdens de uitwedstrijd met Heracles Almelo. Verder moest hij het, tot zijn eigen frustratie, doen met invalbeurten.

Al eerder in de belangstelling

Afgelopen zomer stond Dammers ook al in de belangstelling van de Tilburgers, maar toen wilde Groningen hem niet laten gaan. Door zijn gebrek aan perspectief bij de Trots van het Noorden heeft de club deze keer wel besloten om mee te werken aan het vertrek van de centrale verdediger.

45 wedstrijden

In totaal speelde de 26-jarige verdediger 45 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij één keer trefzeker was. Zaterdag wordt hij medisch gekeurd, waarna hij later op de dag gepresenteerd wordt in Tilburg.