Nieuwbouw Blauwestad stijgt naar recordhoogte

Het Havenkwartier in Blauwestad
Het Havenkwartier in Blauwestad © Mario Miskovic / RTV Noord
De kavelverkoop van Blauwestad blijft stijgen. Over 2021 werden er 154 kavels verkocht. Een jaar daarvoor waren dat er nog 68.
Over dit jaar verwacht de provincie Groningen dat projectbureau Blauwestad opnieuw een soortgelijk aantal kavels weet te verkopen.
Gedeputeerde Tjeerd van Dekken, als bestuurder verantwoordelijk voor Blauwestad, is tevreden. ‘Dit is hartstikke mooi’, zegt hij. ‘Komend jaar verwachten we ongeveer hetzelfde aantal te realiseren. Dan moet je denken aan 140 tot 160 kavels.’

Fietspaden en kanosteigers

Om naast de kavelverkoop het gebied verder te ontwikkelingen kondigden de provincie Groningen, de gemeente Oldambt en aannemer Geveke Bouw eerder al aan om samen miljoenen te investeren in de aanleg van fietspaden en bruggen om ook de infrastructuur op orde te brengen.
Er komt voor 13 kilometer aan fietspaden om zo de verbinding met omliggende dorpen te versterken. Een greep uit de overige plannen: zes kanosteigers, een passantensteiger waar mensen hun bootje aan kunnen leggen, elf picknickbankjes en speeltuinen.
'We willen investeren in toerisme en recreatie, en ook echt de leefbaarheid en de verbinding met omliggende dorpen en kernen versterken.’