Gemeente wil overlast door flitsbezorgers 'zo snel mogelijk' tegengaan

Twee bezorgers van flitsbezorger Flink fietsen over de Grote Markt
Twee bezorgers van flitsbezorger Flink fietsen over de Grote Markt © ANP/Hollandse Hoogte/ProNews
De gemeente Groningen wil de overlast die veroorzaakt wordt door flitsbezorgdiensten 'zo snel mogelijk' tegengaan. Met extra regels moet onder andere het stallen van fietsen en scooters op de openbare weg aan banden worden gelegd.
Boodschappenbezorgdiensten als Gorillaz en Flink zijn sinds enige tijd ook in de stad Groningen actief. Ze bezorgen boodschappen aan huis, en claimen dat binnen vijftien minuten na het indienen van de bestelling te doen.
Op verschillende plekken in de stad blokkeren fietsen van de bedrijven de stoep: voormalig wethouder Paul de Rook (D66) gaf eerder aan dat hij hier paal en perk aan wil stellen.

Fietsen op de stoep

Zijn opvolger, Berndt Benjamins, geeft aan dat bezorgdiensten voldoen aan 'een bepaalde vraag van de consument'. 'Maar we willen zo snel mogelijk de algemene plaatselijke verordening (APV) gebruiken om overlast tegen te gaan.'
'Een van de maatregelen is dat we het bedrijfsmatig stallen van vervoermiddelen op de stoep willen tegengaan. Daarbij gaat het dan om alle bezorgdiensten, niet alleen van bedrijven die boodschappen bezorgen.'