Politie maakt beelden openbaar van verdachten rellen Grote Markt

De vernielde brillenzaak
De vernielde brillenzaak © Mario Miskovic/RTV Noord
De politie heeft nu ook de ongeblurde beelden vrijgegeven van de drie verdachten die op 21 november na afloop van een coronademonstratie vernielingen pleegden in het centrum van de stad Groningen.
Vorige week toonde de politie al geblurde foto's van de verdachten. Daarbij waarschuwde de politie dat als de verdachten zich niet binnen een week zouden melden, ook de bewegende en niet-geblurde beelden openbaar gemaakt zouden worden. Dat is nu dus gebeurd.

Plundering brillenzaak

De drie verdachte jongens worden onder meer gezocht voor openlijk geweld, vernielingen en diefstallen in vereniging. Het gaat onder meer om de plundering van brillenzaak Greving & Greving aan de Grote Markt. Mogelijk zijn verdachten minderjarigen, aldus de politie. Het gaat om jongens of mannen met een witte huidskleur.
Tijdens de rellen in de binnenstad van Groningen werden ook een bushokje en meerdere winkelruiten aan diggelen geslagen. Grote groepen jongeren staken daarnaast vuurwerk af in het centrum. De Mobiele Eenheid moest er uiteindelijk aan te pas komen om de binnenstad schoon te vegen.