Waddenvereniging bezorgd over vastgelopen containerschip: 'Ze zijn gewoon te groot'

Het vastgelopen containerschip Mumbai Maersk voor de Duitse waddenkust
Het vastgelopen containerschip Mumbai Maersk voor de Duitse waddenkust © ANP
Het vastlopen van een groot containerschip voor de Duitse waddenkust is opnieuw een bewijs dat dergelijke schepen onveilig zijn voor de Waddenzee. Dat stelt de Waddenverenging donderdag in een verklaring.
Het containerschip Mumbai Maersk liep woensdagavond vast op enkele kilometers van het Duitse Waddeneiland Wangerooge. Het schip was onderweg van Rotterdam naar het Duitse Bremerhaven.

Vaardiepte mogelijk anders na storm

Volgens de Waddenverenging kan het stormachtige weer van afgelopen week de oorzaak van het vastlopen zijn geweest.
'Het lijkt erop dat het schip in de reguliere geul zat. Het is niet ondenkbaar dat door de stormen van de afgelopen tijd de vaardiepte op sommige plekken is veranderd. Een meter verschil kan dan al cruciaal zijn. Het schip heeft een diepgang van maar liefst 16,5 meter.'
De MSC Zoe verloor begin 2019 342 containers in zee
De MSC Zoe verloor begin 2019 342 containers in zee © EPA

Vergelijking met MSC Zoe

De Mumbai Maersk heeft een capaciteit van 20.000 containers en is daarmee van vergelijkbare omvang als de MSC Zoe, het schip dat in januari 2019 meer dan 300 containers verloor boven de Waddeneilanden. Beide schepen zijn 400 meter lang. Volgens de Waddenvereniging zorgt dat voor onveilige situaties.
'Het feit dat containerschepen steeds groter worden brengt ook grotere risico’s met zich mee. Wij kunnen ons niet aan de conclusie onttrekken dat dit soort schepen onveilig zijn voor dit vaargebied vlak boven het kwetsbare Waddenzee Werelderfgoed. Ze zijn gewoonweg te groot.'

Vlottrekken bij vloed

Pogingen om het schip met sleepboten vlot te trekken zijn tot nu toe mislukt. Donderdagmiddag, als het opnieuw vloed is, wordt een nieuwe poging ondernomen om het schip naar dieper water te verplaatsen.