Ruim twee ton voor buurthuizen gemeente Groningen

Een buurthuis in de Oosterparkwijk
Een buurthuis in de Oosterparkwijk © Eva Hulscher/RTV Noord
Dorps- en buurthuizen en wijkcentra in de gemeente Groningen krijgen van B&W Groningen twee ton om onderling te verdelen. Het geld is bestemd voor het organiseren van activiteiten.
B&W van Groningen zegt het belangrijk te vinden dat de sociaal culturele accommodaties een steuntje in de rug krijgen nu ze straks weer los mogen. Vanuit het Rijk heeft de gemeente in 2021 162.000 euro ontvangen ter ondersteuning van Groningse sociaal culturele accommodaties. Ook rest er nog 44.000 euro uit 2020.

'Buurthuizen brengen bewoners bij elkaar'

'Dorps- en buurthuizen staan midden in wijken en dorpen', zegt wethouder Carine Bloemhoff. 'Ze brengen buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar en zorgen ervoor dat een wijk/buurt nog prettiger is om in te wonen. De accommodaties staan te popelen om weer mooie activiteiten te organiseren. Activiteiten die die van groot belang zijn voor onze gemeente.'
Elke accommodatie kan 3000 euro aanvragen. Accommodaties die liquiditeitsproblemen hebben door de coronacrisis kunnen aanspraak maken op een subsidie.