Hensema opnieuw in hoofdrol Hollands Hoop op Hoog Hammen: 'Het is hier zo prachtig Gronings'

Marcel Hensema (l) tijdens de aankondiging van het zomertheater
Marcel Hensema (l) tijdens de aankondiging van het zomertheater © RTV Noord
Na de succesvolle serie Hollands Hoop, komt er deze zomer een muziektheater gebaseerd op de Groninger 'wietboer' Fokke Augustinus, gespeeld door acteur Marcel Hensema.
Boerderij Hoog Hammen, in buurtschap De Hammen bij Overschild, is zo langzamerhand een iconisch locatie in het Groninger landschap. De inmiddels zwaar verpauperde boerderij bood plek aan de filmcrew van de hitserie Hollands Hoop, met in de een hoofdrol de Groninger acteur Marcel Hensema.
Maar Hoog Hammen lijkt nu te bezwijken door bevingsschade. De stichting Hoop voor Hoog Hammen zamelt nu geld in om de monumentale boerderij te restaureren.
Hensema opnieuw in hoofdrol Hollands Hoop op Hoog Hammen: 'Het is hier zo prachtig Gronings'

Zomertheater

Hoog Hammen wordt deze zomer de locatie voor de theaterversie van de successerie. 'Het wordt muziektheater op locatie, met groot orkest en acteurs, zegt Reinout Douma, componist en artistiek leider van de stichting Zummerbühne, die het theaterstuk op de planken brengt.
Boerderij Hoog Hammen
Boerderij Hoog Hammen © RTV Noord
De hoofdrol is, hoe kan het ook anders, opnieuw voor Hensema. 'Omdat de scriptschrijver en regisseur van de oorspronkelijke serie mee doen, heb ik ja gezegd. Want dan wordt het fantastisch', zegt Hensema.

Aandacht

De acteur hoopt ook dat er met dit muziekspektakel aandacht komt voor Hoog Hammmen: 'Ervoor zorgen dat toeristen onze provincie vaker bezoeken. Het is hier zo prachtig Gronings. Wij hebben hier in onze provincie hele mooie dingen om te laten zien aan de mensen uit het Westen. Daar is niks mis mee.'
Acteur Marcel Hensema op de boerderij
Acteur Marcel Hensema op de boerderij © RTV Noord
Het muziektheater Hollands Hoop wordt dit jaar opgevoerd van 17 augustus tot en met 11 september. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.