Zuidhorn en Kropswolde best gewaardeerde Groningse stations

Het station in Kropswolde
Het station in Kropswolde © ANP
Een 7,9. Dat is wat reizigers gemiddeld geven aan de stations Zuidhorn en Kropswolde. Beide stations behoren daarmee tot de top 10 van meest gewaardeerde stations in 2021.
Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor van 2021. Dat is een onderzoek van I&O Research in opdracht van de NS en ProRail. Mensen kunnen daarbij aangeven hoe ze een station waarderen.
Stationsmanager Radjan Barhoe reageert verheugd op het nieuws. 'Wat goed dat reizigers station Kropswolde zo hoog blijven waarderen. Begrijpelijk gezien het prachtige stationsgebouw. De afgelopen jaren brachten we samen met ProRail vernieuwingen aan zoals nieuw meubilair op het perron en goede verlichting.'

'Reizigers waarderen de verbeteringen'

Zijn collega Marco Schokker zegt over de waardering van station Zuidhorn: 'De verbeteringen die we samen met ProRail eerder gedaan hebben, worden gewaardeerd door de reizigers van station Zuidhorn. Mooi om te zien dat aanpassingen op het perron zoals nieuw meubilair en zorgen voor meer parkeerplek ook gezien wordt.'
Hoogezand-Sappemeer en het Noorderstation zijn de minst gewaardeerde stations van 2021 in onze provincie. Ze scoren met een 6,7 en een 6,6 een voldoende, maar zijn de enige Groningse stations onder de 7.
In de interactieve grafiek hieronder kun je voor ieder station de waarderingscijfers zien. Klik hier als je de kaart niet goed kunt zien.

Op het verkeerde spoor gezet

Eerder vandaag waren onze verslaggevers op pad om de mooiste stations van de provincie met eigen ogen te zien. Maar wat deed Derk Bosscher dan in Oost-Groningen?
In plaats van Zuidhorn, kwam vanochtend Zuidbroek als een van de winnaars uit de bus. Later bleek in een persbericht dat de NS een fout had gemaakt, en dat het in feite om station Zuidhorn ging.
Desalniettemin stond Zuidbroek in de Groningse top 3 met een 7,6.
Op bezoek bij (een van) de meest gewaardeerde treinstations