Afgelopen: Donar - Aris Leeuwarden

Donar in het eigen Martiniplaza
Donar in het eigen Martiniplaza © JK Beeld
Een plek in de finale; dat is wat op het spel staat gedurende het tweeluik tussen Donar en Aris Leeuwarden. Onder het oog van 1250 supporters kunnen de Groninger basketballers vanavond in eigen huis een eerste grote stap zetten richting de eindstrijd. Kunnen de mannen van Matthew Otten een goede uitgangspositie creëren richting de return van aanstaande zondag? Bekijk het duel hier live.
Donar maakte het erg spannend in aanloop naar de halve finale. In de kwartfinale namen de Groningers het in een dubbele confrontatie op tegen de Landstede Hammers en hadden beide ploegen een verlenging nodig om het duel te beslissen. Mocht Donar dit weekend de finale van het bekertoernooi halen, zal de ploeg het in de finale tegen ZZ Leiden of koploper Heroes Den Bosch moeten opnemen.

Donar nog zoekende

De mannen van coach Matthew Otten leken de weg naar boven gevonden te hebben en boekten meerdere zeges op rij, waaronder een knappe overwinning op bezoek bij ZZ Leiden. Een week later was koploper Den Bosch echter een maatje te groot en verslikten de basketballers zich, op vier punten na, bijna in de Landstede Hammers. Het zal Donar-coach Otten dan ook hoop bieden dat sterkhouders Thomas Koenis en Austin Luke op de weg terug zijn. De twee geblesseerde basketballers zijn vanavond nog niet inzetbaar, maar komen steeds dichter bij een terugkeer in Martiniplaza.

De tegenstander

De tegenstander van vanavond is zeker geen 'makkie' voor Donar. Aris heeft drie punten minder in de competitie dan Donar en won zelfs nipt de eerste competitiewedstrijd van het seizoen van de Groningers. Bij de Friezen is George Michael Phillip Brock een speler om voor uit te kijken. De Amerikaan is met een gemiddelde van meer dan vijftien punten de topscorer van de bezoekers. Daarnaast is de Point Guard ook het vaakst de aangever namens de Friesche basketballers.

Livestream

De halve finale tussen Donar en Aris begint om 19:30. Het duel is te bekijken via onze livestream met commentaar van verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.