Donar staat met één been in de finale na overtuigende zege tegen Aris

Donar maakt korte metten met Aris
Donar maakt korte metten met Aris © JK Beeld
Donar heeft zich donderdagavond in eigen huis verzekerd van een goede uitgangspositie voor de bekerreturn tegen Aris Leeuwarden aanstaande zondag. In het Martiniplaza eindigde de eerste ontmoeting van de halve finale in 91-58.
Donar begon goed aan het eerste duel met Aris. Willem Brandwijk opende na een kleine minuut spelen de score namens de thuisploeg en luidde zo een prima eerste kwart in van de Groningers. Na ruim vier minuten vroeg Aris bij een 11-3 achterstand een time-out aan. De Friezen werden wat sterker, maar moesten de voorsprong na tien minuten basketbal aan Donar laten: 20-15.
Samenvatting Donar - Aris (beker)

Donar op rozen

In het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar in eerste instantie in evenwicht. Reinder Brandsma was voor de bezoekers de belangrijkste man, waar voor de thuisploeg Brandwijk een belangrijke schakel was. Donar groeide gedurende het kwart en liep uit naar een comfortabele voorsprong: 46-31.
De Groningers kwamen na rust goed uit de kleedkamer en bouwden verder aan hun voorsprong, al was Donar slordig in het uitspelen van de gecreëerde mogelijkheden. Na drie minuten in het derde kwart had de thuisploeg de gewilde marge van twintig punten in handen. Via dunks van Henry Caruso en Lotanna Nwogbo liep Donar uit naar een flinke marge: 71-41.

Uitgangspositie

Na een minuut basketbal stopte de klok met tikken in Martiniplaza en moesten beide teams wachten tot de tijdwijzer weer werkte. Na de hervatting speelde Donar de wedstrijd rustig uit en had het een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return van aanstaande zondag.
Na de kwartstanden 20-15, 46-31 en 71-41 , eindigde Donar - Aris Leeuwarden in 91-58. Als de Friezen dit weekend niet met meer dan 33 punten verschil winnen van Donar, bereiken de Groningers de finale van het bekertoernooi. De laatste keer dat Donar de finale bereikte was in 2018. Dat jaar won Donar de beker ten koste van Leiden.

De return

De return begint aanstaande om 16.00 uur in Leeuwarden. De andere halve finale gaat tussen ZZ Leiden en Heroes Den Bosch.