Werkzaamheden Julianaplein: hier moet je rekening mee houden

Een blik op de bouwplaats bij het Julianaplein
Een blik op de bouwplaats bij het Julianaplein © Niels Akkerman/ProNews
De werkzaamheden rond het Julianaplein in de stad Groningen gaan vanaf maandagochtend een nieuwe fase in. Na het eerste ombouwweekend wordt er de komende twee weken aan andere delen van het plein gewerkt.
Als je deze of volgende week van Drachten naar Hoogezand of van Assen naar Drachten rijdt, moet je opletten. Je gebruikelijke route over het Julianaplein kan je niet gebruiken.

Omrijden

Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid adviseert om thuis te werken, het openbaar vervoer of de fiets te pakken en de spits te mijden. Qbuzz heeft op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij P+R-locaties, extra bussen klaarstaan om in te spelen op extra drukte.
De komende tijd moet je hier rekening mee houden
De komende tijd moet je hier rekening mee houden © RTV Noord
Ga je met de auto, dan kan je bijvoorbeeld omrijden via de noordelijke ringweg. Dit kost je wel ongeveer een kwartier extra reistijd. Je kunt ook via de zuidelijke stadswijken Corpus den Hoorn en Helpman proberen te rijden, maar dat wordt afgeraden.
Ten slotte kun je de Stad, bijvoorbeeld via de N372 en N386, helemaal mijden. Afhankelijk van de route die je neemt kost je dat wel tien minuten tot een halfuur extra reistijd.
In deze video laten we omleidingsroutes zien (de weg van Assen naar Hoogezand gaat maandag om 06:00 uur open):
Werk aan het Julianaplein: dit zijn de omleidingsroutes

Over tijdelijk Julianaplein naar Hoogezand

Vanaf maandag rijd je voor het eerst over het nieuwe, tijdelijke Julianaplein als je vanuit Assen naar Hoogezand rijdt. Die weg lag al een tijdje klaar: afgelopen weekend is dit weggedeelte aangesloten op de A28 en de N7.

Julianapijn

Heb je last van de werkzaamheden? Maak dan een video, bijvoorbeeld met je dashcam of als je niet aan het rijden bent met je mobiele telefoon. Die kan je naar ons opsturen via julianapijn@rtvnoord.nl. Misschien zie je hem dan wel terug in één van onze uitzendingen.
Ook op Radio Noord besteden we aandacht aan de overlast die de werkzaamheden rond het plein met zich meebrengen. Iedere dag rond 7:45 hebben we in Edwin op Noord de rubriek Julianapijn. Wil je daar je ervaringen delen, bel of app dan naar 050-31 88 288.
In deze video leggen we uit wat er de komende maanden gebeurt rond het Julianaplein: