Kinderen De Zwerm voeren actie tegen kletsnat grasveld: 'Lijkt hier wel een zwembad'

Basisschoolleerlingen in de modderpoel op het grasveld
Basisschoolleerlingen in de modderpoel op het grasveld © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Bij kindcentrum De Zwerm in Scheemda kunnen kinderen niet op het gras spelen, omdat het veel te nat is. De basisschoolleerlingen van CBS Annewieke zijn daarom een actie gestart en willen een droger schoolplein en grasveld om op te spelen.
Volgens juf Els Boven is de actie helemaal vanuit de kinderen zelf gekomen. 'Vorige week was het plein en het grasveld weer helemaal nat en konden ze er niet op spelen. Het is nu twee dagen droog weer, maar het gras is nog steeds nat.'
Kinderen De Zwerm voeren actie tegen kletsnat grasveld: 'Lijkt hier wel een zwembad'

Protestspandoeken

De kinderen van groep zeven en acht, gevestigd in het kindcentrum, zijn begonnen met een handtekeningactie. 'Ineens zeiden ze: we gaan spandoeken maken! Afgelopen vrijdag hebben we op school een aantal spandoeken gemaakt', zegt Boven.
Protestspandoek met de tekst 'Kijk eens hoe nat, we zijn het zat'
Protestspandoek met de tekst 'Kijk eens hoe nat, we zijn het zat' © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Een ander spandoek met de tekst 'Een droog plein vinden we fijn'
Een ander spandoek met de tekst 'Een droog plein vinden we fijn' © Joyce Kranenborg/RTV Noord

Geen drainage

De handtekeningen bieden de kinderen aan bij de gemeente Oldambt. Volgens Boven is dit niet de eerste keer dat ze klachten hebben over een te nat plein en grasveld. 'Vanuit de overleggroep van De Zwerm is al heek vaak bij de gemeente aangegeven dat het hier te nat is. Ook onze conciërges hebben het al heel vaak aangegeven. Het is in beginsel gewoon verkeerd aangelegd: er zit geen drainage onder.'

Afgezet met lint

Regelmatig hebben ouders droge kleren moeten brengen, omdat kinderen die op het gras vielen kletsnat werden. 'Vorige week werd het grasveld afgezet met rood-wit lint, zodat kinderen hier niet kunnen spelen. Het lijkt hier wel een zwembad. Dat kan gewoon niet', zegt Boven.
Het 'grasveld' bij kindcentrum De Zwerm
Het 'grasveld' bij kindcentrum De Zwerm © Joyce Kranenborg/RTV Noord