Personeel NEG pakt werk weer op na drie dagen staking, dreigt met volgende staking

NEG in Westerbroek
NEG in Westerbroek © RTV Noord
Na drie dagen in staking te zijn geweest, start het personeel van Nippon Electric Glas (NEG, voorheen PPG) in Westerbroek langzaam het werk weer op. De medewerkers hopen dat het bedrijf nu wel over de brug wil komen met een betere cao.
‘We zijn zaterdagmorgen om zeven uur begonnen, en de staking was zo succesvol dat er te weinig mensen zijn om het werk te doen’, zegt Joosje de Lang van vakbond FNV. De directie van NEG besloot daarom de oven op de waakvlam te zetten.

Geen reden tot feest

Maar dat de productie is stilgelegd, ‘is voor ons geen reden tot feest’, zegt De Lang. ‘Ze zouden ook met ons kunnen praten, want de kosten zijn nu hoger dan de cao die wij willen afspreken.’
Wat de vakbond wil? ‘Dat het personeel gewoon boodschappen kan blijven doen. Inflatiecorrectie dus. Maar de directie wil alleen een verhoging betalen als langdurig zieken minder betaald krijgen.’

Oven weer langzaam opstarten

De vakbonden hopen dat de directie snel terugkomt aan de onderhandelingstafel. ‘Daarom hebben wij vanmorgen om zeven uur de oven weer langzaam opgestart. Maar ons ultimatum blijft staan en als de directie niet aan tafel komt, kondigen we de volgende staking aan’, zegt De Lang.