Woltersum in actie voor getroffen pluimveehouder: 'Alle beetjes helpen'

Buurtbewoners steken boerderij Lalkens een hart onder de riem met een boodschap
Buurtbewoners steken boerderij Lalkens een hart onder de riem met een boodschap © Jan Been/RTV Noord
Inwoners van Woltersum zijn een actie begonnen om pluimveehouder Lalkens in het dorp te ondersteunen. Maandag werd vogelgriep geconstateerd op het bedrijf van Willem en Klaaske Lalkens, waarna 53.000 kippen geruimd zijn.
'Het hele dorp heeft het erover. Als je in het dorp loopt dan hoor je iedereen erover praten', zegt Tineke Smit. Zij is één van de initiatiefnemers van de actie om de familie Lalkens een hart onder de riem te steken. 'We wilden een crowdfundingsactie, maar dat ging niet. Dus gingen we met drie vrouwen om tafel zitten. Een buurvrouw, een vriendin en een dorpsgenoot. Iedereen kent elkaar.'

Facebookgroep

Om Lalkens te steunen kunnen mensen bij één van de drie initiatiefneemsters een kaartje in de brievenbus doen. 'Anoniem of met naam. Een kaartje of een gift van één euro of tien, alle beetjes helpen.' Volgens Smit kent iedereen de familie Lalkens en hun eierkeet.
Een dichte enveloppe met inhoud kan naar Tineke Smit of Shanna Hoogervorst op de adressen Dobbestraat 10 of Hoofdweg 22 in Woltersum. Ook heeft de man van Tineke een Facebookgroep opgestart ter ondersteuning van de actie.

'Wat moet je zeggen?'

Zelf heeft Smit de familie Lalkens nog niet gesproken. 'Wat moet je ook zeggen? We kunnen ze beter even met rust laten. We willen hun reactie even afwachten.'