Gemeente wil gebied rond Grunopark in Meerstad ombouwen tot 'waterstadje'

Impressie van het 'waterstadje'
Impressie van het 'waterstadje' © Gemeente Groningen
De gemeente Groningen heeft voor een onbekend bedrag het terrein van Break Out Grunopark in Meerstad aangekocht. Op de plek naast dat park moet een nieuwe wijk komen. 'Een soort stadje aan het water', omschrijft wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA).
Het 'waterstadje' moet op het gebied De Wierden worden gebouwd. Daar moet een haven en 'allerlei voorzieningen' bijkomen.

Betaalbaar en natuurlijk wonen

Op De Wierden moeten mensen over enkele jaren 'betaalbaar en natuurlijk kunnen wonen', is de bedoeling van de gemeente.
'Het gaat om 1000 tot 1500 woningen', zegt wethouder Van der Schaaf, die benadrukt dat de plannen nog in ontwikkeling zijn. 'De ambitie is dat er veel sociale huurwoningen komen. Het moet één van de mooiste plekken van Meerstad worden.'

Grunopark

De grond in het gebied De Wierden kan pas bebouwd worden nu de gemeente het gebied in het Grunopark in bezit heeft. 'Dat heeft met de hinderzone te maken die er nu nog op ligt.' Dat houdt in dat er momenteel niet direct naast het park gebouwd mag worden. Nu de gemeente het park koopt, mogen er wel bouwactiviteiten plaatsvinden.
Het Break Out Grunopark is een recreatiecentrum waar je onder meer kunt waterskiën en wakeboarden. Ook zit er een camping op het terrein. 'Dat zal op een gegeven moment gaan veranderen, maar daar moeten we het nog met elkaar en de omgeving over hebben', zegt Van der Schaaf. Het duurt nog zeker tot 2024 voor het zover is: tot die tijd blijft het Break Out Grunopark in bedrijf.