Afgelopen: Donar - Aris Leeuwarden

Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes
Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes © JK Beeld
Voor de derde keer in een week tijd neemt Donar het op tegen Aris Leeuwarden. Onder toeziend oog van het eigen publiek spelen de Groningers ditmaal een competitieduel tegen de Friezen. Kunnen de Groninger basketballers na het eerdere bekersucces weer korte metten maken met de Leeuwarders? Volg het duel hier live vanaf 19.30 uur.
Donar bereikte afgelopen week ten koste van Aris de finale van het bekertoernooi. In Martiniplaza wonnen de mannen van coach Matthew Otten vorige week donderdag overtuigend met 91-58, waardoor het afgelopen zondag in Friesland een koud kunstje was (80-70 winst).

Hoopvol

De bekerfinalist begon niet goed aan het seizoen en was lang zoekende naar een flow. Sinds de jaarwisseling hebben de mannen van Otten de weg naar boven gevonden in de competitie. Later in het seizoen neemt Donar het op tegen koploper Heroes Den Bosch in de finale van de beker.
Beide ploegen zullen woensdagavond graag een goed resultaat willen boeken. Aris zal sportief revanche willen boeken op Donar en zo de laatste strohalm grijpen om de Elite Gold te kunnen bereiken, waar Donar het liefst met een goed resultaat toe wil werken naar de volgende competitiefase.

De tegenstander

Supporters van Aris zullen wel eens met meer vertrouwen op de stoel hebben gezeten. De dubbele nederlaag van afgelopen week was een dreun voor de Leeuwarders, die stiekem droomden van een bekerfinale.
Ook in de competitie won Aris de afgelopen weken niet vanzelfsprekend haar wedstrijden. De ploeg van coach Vincent van Sliedregt moet winnen, wil het zich als een van de besten van Nederland plaatsen voor de hoogste competitie in de cross-border fase.

Livestream

Het duel tussen de Groningers en Friezen is live te bekijken via onze stream. Het commentaar wordt voorzien door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.