Donar wint ook in de competitie van Aris

Jimmy Gavin namens Donar tegen Aris
Jimmy Gavin namens Donar tegen Aris © JK Beeld
Donar heeft woensdagavond in eigen huis voor de derde keer in een week tijd gewonnen van Aris Leeuwarden. De Groninger basketballers waren ditmaal in de competitie te sterk voor de bezoekers: 81-69.
Waar Donar zich afgelopen week voor de bekerfinale plaatste ten koste van de Friezen, stond er woensdag minder op het spel in MartiniPlaza. Ten minste, voor Donar. De Groninger basketballers waren al zeker van een plekje in de Gold Elite, terwijl Aris een overwinning nodig had om hetzelfde te bereiken.
Samenvatting Donar - Aris

Eerste kwarten

Donar begon fris en fruitig tegen Aris. Henry Caruso was op dreef en tekende in de eerste tien minuten voor zeven punten. De tegenstander leek er na de verloren halve finale nog weinig zin in te hebben en gaf Donar weinig weerstand. Het eerste kwart eindigde in 19-8.
Na de korte onderbreking wist Aris niets in de Groninger melk te brokkelen. Na ruim drie minuten in het tweede deel hadden de Friezen nog maar een enkel punt op het scorebord getoverd, waar de thuisclub al elf punten kon bijschrijven. Het tweede kwart kabbelde wat voort, zonder spektakel van beide teams: 39-18.

Na rust

De mannen van coach Matthew Otten kwamen goed uit de startblokken na rust. Marquis Addison tekende voor de eerste score na de pauze en zag de sterk spelende Henry Caruso snel volgen.
Het vuurtje doofde al gauw. Na veel technische fouten van beide kanten kwam Aris wat terug. Met Jimmy Gavin binnen de lijnen kreeg Donar weer de controle in handen en liep het uit naar een stand van 63-44.

Laatste kwart

Donar dacht de zege al binnen te hebben en dus zag coach Otten de mogelijkheid om wat te experimenteren met zijn elftal. Zo mocht onder andere Sheyi Adetunji weer wat minuten maken. De Groningers lieten de teugels vieren en zagen Aris naderen.
Met nog een kleine twee minuten op de klok was het gat nog maar negen punten. Amanze Egekeze bracht met een mooie dunk de rust weer terug in het Martiniplaza. Donar had het eerder af kunnen maken, maar won uiteindelijk van Aris met 81-69.

Volgende duel

Komende zaterdag speelt Donar de laatste wedstrijd voordat het gaat spelen in de Elite Gold. Om zeven uur start de klok als Donar het in eigen huis opneemt tegen de Den Helder Suns. Ook dit duel is live te bekijken op onze website.