Gemeenteraad Groningen stemt voor komst skatebaan Stadspark, ondanks parkeerperikelen

Een skateboard op een skatepark
Een skateboard op een skatepark © Rev Dan Cat/Flickr (Creative Commons)
De gemeenteraad van Groningen heeft woensdagavond voor de komst van een skatebaan in het Stadspark gestemd. Een deel van de gemeenteraad was kritisch omdat de baan ten koste gaat van parkeerplaatsen.
Voetbalclub SC Stadspark zit naast de parkeerplaats waar de skatebaan op komt te staan. De voetballers luidden in een brief aan burgemeester en wethouders de noodklok vanwege het verdwijnen van de parkeerplaats. Nog dit jaar wordt de helft van de parkeerplaats opgeofferd aan de skatebaan, volgend jaar volgt ook de andere helft.

Niet netjes verwelkomen

'Wij schrikken hier enorm van', zegt de voorzitter van SC Stadspark in de brief. Hij wijst erop dat leden en bezoekers straks minstens tien minuten moeten lopen, als de parkeerplaats bij het Gasuniegebouw voor hen wordt opengesteld. 'Op die manier is het niet meer mogelijk om leden en bezoekers op een nette manier te verwelkomen', vindt de club.

Prima een stukje lopen

VVD-raadslid Jasper Boter is het met hen eens: 'Het parkeerprobleem is bagger opgelost', vindt hij. De liberalen pleiten voor een kleine parkeerplaats bij de voetbalclub: 'Dat had prima gekund!', zegt Boter.
Toch kijken raadsleden in meerderheid anders tegen de kwestie aan. 'Wij steunen de eerder aangenomen gedachte om het Stadspark autoluw te maken', zegt Jim Lo-A-Njoe (D66). 'Voor mensen die slecht ter been zijn moeten we een oplossing zoeken. Maar sporten doe je ook voor je gezondheid, daar past een stuk van 700 meter lopen, of zelfs minder, prima bij.'
Sportwethouder Inge Jongman (CU) zegt dat ze de zorgen van SC Stadspark begrijpt, en geeft aan in gesprek te zijn met de voetbalclub. De plannen om de parkeerplaats om te bouwen tot skatebaan blijven wel gewoon staan.