Storm Dudley raast over Groningen, schademeldingen uit de hele provincie (update)

In Hoogezand kwam een omgewaaide boom op een schutting terecht
In Hoogezand kwam een omgewaaide boom op een schutting terecht © Venema Media
Storm Dudley trekt sinds het begin van woensdagavond over de provincie en zorgt op diverse plaatsen voor schade. De brandweer moet op meerdere plaatsen uitrukken, maar volgens een woordvoerder betreft het 'geen grote incidenten'.
Auto-eigenaren aan de Violenstraat in Sappemeer hadden afgelopen nacht geluk bij een ongeluk. Een grote boom werd door de storm ontworteld, maar viel precies tussen de geparkeerde auto's in.
In de Violenstraat in Sappemeer viel een boom precies tussen geparkeerde auto's
In de Violenstraat in Sappemeer viel een boom precies tussen geparkeerde auto's © ProNews
Op het moment dat de brandweer arriveerde, was een hovenier reeds bezig om de boom, die de weg blokkeerde, te verwijderen. De brandweer heeft de hovenier geassisteerd.

Dak waait weg in Delfzijl

In Delfzijl waaide een stuk dak van een gebouw aan de Marktstraat. Een auto raakte hierbij beschadigd. De brandweer liet ter assistentie een hoogwerker aanrukken.
In Delfzijl waaide een deel van een dak naar beneden
In Delfzijl waaide een deel van een dak naar beneden © ProNews

Dakplaten waaien weg in Stad

Aan de Paterswoldseweg in Groningen is een boom omgewaaid en op het pand van het Leger des Heils terechtgekomen. De brandweer is ook daar ter plaatse voor werkzaamheden. In dezelfde straat waaiden gevelplaten van een pand.
Een boom waaide tegen een pand aan de Paterswoldseweg in Stad
Een boom waaide tegen een pand aan de Paterswoldseweg in Stad © ProNews
The day after: de boom ligt nog tegen het pand
The day after: de boom ligt nog tegen het pand © Cunera van Selm/RTV Noord
Net over de provinciegrens, in Roden aan de Oosteinde zijn bij een woning twee bomen omgewaaid. Een boom kwam terecht op het dak van een woning en aanliggende schuur.
In Roden waaide een boom tegen een woning
In Roden waaide een boom tegen een woning © Thijs Huisman/Persbureau Meter
Ook stormschade in Ten Boer, waar woensdagavond druk werd gewerkt om de weg weer boomvrij te maken:

Meldingen vanuit de hele provincie

Ook vanuit Mussel, Winschoten, Garnwerd, Zoutkamp, Bedum, Onderdendam, Harkstede, Finsterwolde, Wagenborgen, Bierum, Midwolde, Oude Pekela, Meedhuizen en Hoogezand kwamen meldingen over stormschade.

Dak komt los in Harkstede

Bij Huize Tilburg in Harkstede werden enkele bewoners gewerkt door lawaai vanaf het dak. Het bleek dat de dakrand los zat en dreigde los te waaien. De brandweer kwam ter plaatse en heeft een deel losgehaald, het andere deel is vastgezet.
Brandweer aan het werk in Harkstede
Brandweer aan het werk in Harkstede © ProNews

Derk kan niet weg

Ook RTV Noord-verslaggever Derk Bosscher werd slachtoffer van Dudley. 'Er ligt echt een enorme boom dwars over mijn pad', zegt de in Termunterzijl woonachtige Bosscher. 'Ik kan niet van mijn erf af.' En nu? 'Ik heb wel zo'n verreiker, misschien moet ik 'm daarmee even weg halen. Want ik moet wel zo op pad.'
Een boom verspert het pad van Derk Bosscher
Een boom verspert het pad van Derk Bosscher © Derk Bosscher/RTV Noord

Code geel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel uitgeroepen vanwege zware windstoten. Woensdag en donderdag trekt storm Dudley over. Vrijdag trekt Eunice over Nederland. Volgens RTV Noord-weervrouw Harma Boer gaat het tijdens beide stormen 'behoorlijk tekeer'.