Waterschap sluit coupures in Delfzijl toch niet: 'Water komt niet zo hoog' (update)

De dijkdoorgangen in Delfzijl tijdens een eerdere storm
De dijkdoorgangen in Delfzijl tijdens een eerdere storm © ANP
Waterschap Noorderzijlvest gaat donderdagochtend de dijkdoorgangen (coupures) in Delfzijl toch niet sluiten vanwege hoogwater op zee. Eerder vanochtend liet het waterschap nog weten de coupures om negen uur te sluiten.
De eerder aangekondigde sluiting van de dijkdoorgangen in Delfzijl is op dit moment echter niet nodig, laat Noorderzijlvest weten. 'Rijkswaterstaat meldt ons dat de verwachte waterstand rond het middaguur op NAP+ 2.85 meter is. Dat is onder de norm van NAP+ 3.00 meter waarbij de coupures sluiten.'

Haven normaal bereikbaar

Vanochtend vroeg leek de waterstand wel boven NAP+ 3 meter te komen. 'De haven is normaal bereikbaar', laat Noorderzijlvest weten.
Het Waterschap zegt alert te blijven. 'Het is niet uitgesloten dat de dijkdoorgangen de komende dagen toch moeten sluiten.'

Storm Dudley

De hoge waterstand is het gevolg van storm Dudley, die sinds woensdagavond over Nederland raast. De storm kwam in het westen aan land en trok afgelopen nacht over de rest van Nederland. Het KNMI waarschuwt nog steeds voor zware windstoten. Aan de noordkust en landinwaarts kunnen windstoten voorkomen van rond de 100 kilometer per uur. De storm heeft al op meerdere plekken in de provincie voor schade gezorgd.