Openbaar vervoer ligt vanmiddag plat door storm Eunice

Bussen van Qbuzz
Bussen van Qbuzz © Steven Radersma/RTV Noord
Qbuzz stopt om 16.00 uur met rijden vanwege de gevolgen van storm Eunice. De buslijnen van Arriva in onze provincie stoppen er een uur eerder mee, om 15.00 uur.
Dat laten de beide vervoersbedrijven weten.

Duidelijkheid bieden

Qbuzz wil haar reizigers duidelijkheid bieden door te melden dat de bussen stoppen met rijden. 'Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe een storm zich ontwikkelt, maar het wordt dermate heftig dat wij nu een duidelijk tijdstip communiceren. Wij willen de mensen die wij hebben weggebracht, ook weer naar huis brengen.’
De bussen gaan zaterdagochtend pas weer rijden: voor het treinverkeer is dat niet duidelijk. 'We kunnen pas weer rijden als alle trajecten weer veilig zijn en als ProRail dit toestaat. We verwachten niet dat we voor vrijdagavond weer kunnen rijden', zegt Arriva op haar website.

Treinverkeer ligt stil

Het treinverkeer in Groningen ligt inmiddels stil. Arriva zou de treindienst oorspronkelijk om 14.00 uur staken, maar begon daar vanwege code rood in de provincie Friesland al eerder mee.
'De provincies Friesland en Groningen zijn qua treindienst zo met elkaar verbonden dat we hiervoor gekozen hebben', zegt een woordvoerder. Concreet zorgde dat ervoor dat de laatste ritten naar bijvoorbeeld Winschoten en Roodeschool al voor het middaguur uit Stad vertrokken.

Geen vervangende bussen

Arriva raadt reizigers aan de reisplanner te raadplegen voor hun reis, en op arriva.nl/storm te kijken voor de laatste informatie. Arriva zet geen bussen in als vervanging van het treinverkeer.